ALANYA ATEŞ ÖLÇER

Ateş ölçer diğer bir deyim ile termometre dediğimiz bu ısı ölçerler, her sağlık kuruluşlarında ve her evde de bulunabilen önemli medikal araçlardır. Kullanım şekilleri ve alanlarına göre farklılık göstermekle beraber vücut sıcaklıklarında oluşan ani ısı değişimlerini ölçerek kontrol altına almaktadır. Vücudumuzdaki ısı değişimleri, aynı zamanda bir çok hastalığın göstergesi olarak ta nitelendirilebilmektedir. Vücut ısısında oluşan ateşler, deri yüzeyindeki damarların genişlemesine paralel olarak deri renginde kızarıklık ,kas ağrısı,kişilerde susama ihtiyacı ve halsizlik yaratabilmektedir. Bu durumlarda zafer ilaçlama şirketinin devreye soktuğu ateş ölçerler devreye girmektedir.

Ateş Çeşitleri

Vücut ısısının yükselmesi veya normal değerlerde seyretmesi yavaş aralıklar ile olabildiği gibi normal periotlar şeklinde de görülebilmektedir. Bu durumları ise şu şekilde belirtebiliriz:

*Sürekli Ateş : Vücut ısısının sürekli olduğu durumlarda meydana gelmektedir.2 C altı bir değerde dalgalanmaların olduğu ateş çeşididir.

*Aralıklı Ateş : Vücut ısısının belirli aralıkla ile seyretmesi halidir. Yani Sabah saatlerinde düşük vücut ısısı, akşam saatlerinde ise yüksek derecede ısı oluşumunu ifade etmektedir. Bu durum genellikle enfeksiyonlu durumlarda gözlenebilmektedir.

*Tekrarlayan Ateş : Vücut ısısı en az 24 saat normal kalırken sonrasında bu ısının değişmesi durumunu ifade eder.

*Dalgalı Ateş : Vücut ısısının yüksek olduğu durumlarda karşılaşılabilen ancak 24 saatlik bir zaman kapsamında 2C ‘den fazla dalgalanmanın olduğu durumları teşkil etmektedir.

Vücut Isısı Ölçme Yöntemleri Nelerdir?

Vücut ısısını ölçmek için termometre diye nitelendirildiğimiz ateş ölçerler,hastanın yaşı dikkate alınarak koltuk altı, dil altı ve kulaktan ölçme yöntemleri tercih edilerek uygulanmaktadır.Bu durumlarda ise Alanya ateş ölçer devreye girmektedir.

*Tek Kullanımlık Ateş Ölçer : Enfeksiyon riski olan hastalarda daha çok kullanılan bu ölçer sistemi, hastaların koltuk altı ve ağız kısmından ölçülmesidir.

*Kulaktan Ateş Ölçer : Kulaktan ateş ölçerler sadece kulaktan ölçülebildiği gibi elektromanyetik ışınımları ölçme sayesinde çalışmaktadırlar.

*Dijital Ateş Ölçer :Genelde koltuk altı , ağız kısmı ve makat bölgesinden ölçülebilmektedir.

*Alından -Temassız Ateş Ölçer : Sadece alın bölgesinden ölçülmek sureti ile yapılmaktadır.

Ateş Ölçer Kullanılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Satın alınma işleminden 2 yıl geçtikten sonra , ateş ölçümü sırasında farklı bir ses gelmiş ise, veya darbe almış ise, aynı ısının sürekli seyretmesi durumunda ateş ölçerler'in değiştirilmesi gerekmektedir.